Notice: Trying to get property 'post_status' of non-object in /var/www/virtual/centreverd.cat/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/base/document.php on line 1770

Notice: Trying to get property 'post_status' of non-object in /var/www/virtual/centreverd.cat/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/base/document.php on line 1779
Cactus i crasses - Centre Verd

Centre Verd

Enviament de rams en 24h/48h. De dilluns a divendres a Girona i rodalies

Cactus i crasses

Cactus i crasses

Els cactus i les crasses són les plantes més agraïdes. Això és degut al fet que són espècies que gestionen molt bé els seus recursos d’aigua.

Els cactus, a causa de les zones de les quals provenen, han anat transformant les seves fulles en espines per tal de protegir-se del sol i evitar la deshidratació. Les crasses emmagatzemen l’aigua a les seves fulles carnoses.

A Centre Verd trobaràs tot un món en
cactus i crasses

El reg dels cactus i les crasses

En el cas dels cactus i les plantes crasses és millor fer un bon reg que penetri en tot el volum del susbtrat enlloc d’anar fent petits regs amb major freqüència. D’aquesta manera ens assegurem d’arribar a les arrels i evitem que l’aigua es quedi a la superfície. 

En aquest cas, també és important deixar assecar el substrat entre regs.

La importància de la temperatura ambiental

A l’hivern, és important estar més pendent, si cal, de les nostres plantes. Els punts de calor artificial les poden fer patir. És per això que en el cas dels cactus i les crasses s’ha d’evitar estar en habitacions que superin els 20ºC, ja que això faria que no es produís el repòs hivernal que és indispensable per aquestes plantes. 

És crucial, també, tenir en compte que no poden coexistir la temperatura ambiental baixa i la humitat del terra.

La llum i els cactus

En el cas dels cactus, trobem que hi ha alguns que poden estar a ple sol i altres que, tot i que necessiten llum, no poden rebre els raigs de manera directa.

En general, els cactus que tenen pels, moltes espines o tot i no tenir-ne tantes, aquestes són molt gruixudes, necessiten tenir una exposició a ple sol. D’altra banda, els cactus amb poques espines i les crasses necessiten tenir certa ombra

El substrat

Els cactus poden créixer en terres àrids, tot i això, si ho fan sobre una superfície més nodrida el seu creixement serà millor. És per això que existeixen substrats especials per a cactus amb tots els nutrients necessaris perquè creixin de manera vigorosa. Es tracta d’un substrat fertilitzat molt porós i drenat que garanteix el bon desenvolupament del cactus i les crasses, corregint els excessos d’humitat.