Notice: Trying to get property 'post_status' of non-object in /var/www/virtual/centreverd.cat/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/base/document.php on line 1770

Notice: Trying to get property 'post_status' of non-object in /var/www/virtual/centreverd.cat/htdocs/wp-content/plugins/elementor/core/base/document.php on line 1779
Plantes invasores - Centre Verd

Centre Verd

Enviament de rams en 24h/48h. De dilluns a divendres a Girona i rodalies

Plantes invasores

Les plantes invasores a Catalunya

Actualment, a Catalunya hi ha al voltant de 1.235 espècies exòtiques, de les quals el 14% tenen un comportament invasor. Aquestes plantes invasores conformen una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat al nostre territori.

Parlem d'espècie exòtica invasora quan s'han introduït al territori i tenen la capacitat de sobreviure, reproduir-se i escampar-se pels ambients naturals.

Aquestes espècies poden produir un gran impacte en els ecositemes del territori i, conseqüentment, en les activitats humanes i econòmiques de la zona.

 

A Catalunya tenim l'Exocat, una base de dades de les espècies exòtiques del territori català.

Aquesta base de dades conté informació d’espècies exòtiques, invasores o no, un mapa de distribució a Catalunya i fitxes tècniques sobre les seves problemàtiques i el seu control.

Els treballs de prevenció són bàsics per...

… evitar la propagació d’aquestes espècies invasores, perquè aquelles ja naturalitzades, són difícils d’erradicar. La jardineria és una de les principals vies d’entrada i és per això que es recomana l’ús d’espècies del territori, ja adaptades al clima i evitar llençar a la natura fragments de plantes d’aquari o ornamentals.

Per a qualsevol consulta sobre espècies invasores, podeu dirigir-vos al portal de Gencat que us deixem a continuació